Danske biblioteker sætter alt på spil i weekenden

(Danish press-release for Nordic Game Day 2012)

Computerspil og brætspil har fået faste pladser ved siden af bøger og film på de danske bibliotekshylder. Dermed er bibliotekerne blevet en central formidler af spil og spilkultur i Danmark, og derfor afholdes Nordisk Spildag nu på lørdag d. 10. november, hvor 19 biblioteker landet over holder sætter fokus på spil, apps, brætspil og spilkultur.

Nye medier, nye tider, nye målgrupper
I alt deltager 122 nordiske biblioteker i Nordisk Spildag 2012, der ruller for tredje år i træk og inkluderer danske biblioteker lige fra Helsingør og Gentofte til Maribo, Aarhus og Sorø.

Arrangementerne spænder vidt i alt fra foredrag, spilturneringer, brætspil og film-fremvisninger. På Maribo Bibliotek kan de besøgende f.eks. opleve retrospil og gamle arkademaskiner, Albertslund sætter fokus på Warhammer-spillene, mens Valby Bibliotek inviterer til dyst i skak, Magic-kort og dansespil. Samtidig afholdes der nordiske mesterskaber i det danske quiz-spil BEZZERWIZZER samt det klassiske arkade-spil ‘Centipede’ med store præmier på højkant.

“Sidste år oplevede de nordiske biblioteker en mangedobling af besøgstallet under Nordisk Spildag. Eftersom interaktive medier som spil og brætspil fylder mere og mere på bibliotekerne i disse år, så forventer vi, at besøgstallene bliver endnu højere i år” siger Thomas Vigild, projektleder på Nordisk Spildag, der er koordineret af Nordisk Computerspilprogram med støtte fra Nordisk Ministerråd.

“Det mest spændende er, at alle de lokale nordiske biblioteker har haft frie hænder til at planlægge deres spildag, så derfor er udbudet ekstremt mangfoldigt og spraglet: fra LEGO-brætspil og vilde rollespils-events til spændende filmfremvisninger og bevægelsesspil” siger han.

Oplysning og underholdning – hånd i hånd
Nordisk Spildag 2012 skal ikke alene vise, hvordan spil er et populært udlånsmedie og kulturudtryk, men også hvordan spil og leg er med til at gøre de nordiske biblioteker verdensførende som moderne kulturformidlere – og særligt hvordan spil er med til at forankre bibliotekerne i lokalsamfundet.

“Uanset ophav og platform, så knytter alle spil bånd mellem biblioteket og borgerne. Nordisk Spildag skal sætte fokus på dette og være en tilbagevendende folkelig spilfestival med gratis adgang for alle – uanset køn, alder og bibliotekserfaring” forklarer Thomas Vigild.

I Danmark deltager 19 biblioteker i Nordisk Spildag 2012: Tårnby, Avedøre, Jægersborg, Gentoftegade, Vallensbæk, Sorø, Gentofte, Bagsværd, Albertslund, Vangede, Ordrup, Vigerslev, Hvidovre, Tingbjerg, Aarhus, Maribo, Thisted, Allerød, Espergærde og Brønshøj.

Yderligere information
Bag Nordisk Spildag 2012 står Nordic Game Program under Nordisk Ministerråd i tæt samarbejde med nordiske spildistributører og spilbibliotekarer. Læs mere om dagen, bibliotekernes tilbud og aktiviteter på www.nordicgameday.com

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.