Nordic Game Day på Aalborg Bibliotekerne (DK relevant)

Jeg har stået for afholdelse af Nordic Game Day på Aalborg Bibliotekerne i tre år nu, og vi har forsøgt os med lidt af hvert. Men fokus har gennemgående været på, hvad der er oppe i tiden.

De sidste to år har vi afholdt turneringer i ’League of Legends’ (LoL), et computerspil med 5 spillere pr. hold, et såkaldt MOBA. Fokus har været på det at spille sammen mod de andre, og se hvem der er bedst. Ønsket kom fra en gruppe af drenge der benyttede bibliotekets gaming pc’er til at spille sammen. Vi startede ud, uden egentligt at vide, hvor mange der ville komme, hvilken målgruppe eller hvordan reaktionen på turneringen ville blive hos holdene der dukkede op.
Omkring 40 unge dukkede op det første år, og vi fik meget respons fra de børn og unge der dukkede op, både før og efter – at vi som BIBLIOTEK ville stå for sådan en fed turnering var uhørt.
img_2656Det at vi kunne skabe rammerne omkring noget der virkelig rørte sig blandt børn og unge var ikke noget de her drenge var vant til, og der blev oprettet en kontakt til miljøet vi stadig nyder godt af. Ikke alle er blevet ved med at spille spillet LOL, men mange af de unge fik et indblik i, hvad biblioteket – igennem et event som Nordic Game Day – kan være: et tilholdssted hvor unge kan mødes og dele deres nørdede interesser for f.eks. computerspil.

Det jeg tror biblioteket i fremtiden skal bruges til – og netop en dag som Nordic Game Day kan bruges til – er at vise bibliotekernes tilbud frem for en gruppe af børn der normalt ikke ser biblioteket som et spændende sted at være. En af de specielle ting ved Nordic Game Day er selve lyden af titlen. GAMING – gaming er for mange et rum, hvor man kan undslippe skole, forældre og evt. sammen med ens venner udforske eller udfordre andre spillere og universer. Generelt bare have det sjovt med at spille et spil. Det er en af de ting man virkelig ikke skal undervurdere i mange børn og unges liv.

Gaming findes i mange former, uanset om man spiller med figurer, mobilspil som vi har set med pokemon go, eller online spil på pc, er der mange former for underholdning man kan have med de små pixels. Det at spille tager form på mange forskellige måder, men det at vi har været stedet, hvor man har samles og deltager i en turnering har været en rigtig sjov oplevelse for os som bibliotek. Drenge der normalt aldrig har besøgt biblioteket, medmindre forældre eller skolen har tvunget dem derhen, ser nu biblioteket som et sted, hvor man kan skabe gode oplevelser og relationer.

2016 – hvad er planen så nu?
I år spiller vi brætspil. Vi skal ikke lave det samme igen og igen bare fordi det virker, men i stedet prøve noget vi på biblioteket allerede gør, men på en ny måde og med nye metoder. Man kan sige at det at spille brætspil kun kan gøres på én måde, og det er korrekt – man har det sjovt med at spille med nye mennesker, og det er det vi vil forsøge at opfordre til. I stedet for at satse på de børn og unge der bruger vores pc’er, har vi i Aalborg allieret os med et allerede populært tilbud til mange, specielt studerende ved Aalborg Universitet, nemlig det der hedder spilhylden.

kombineret-braetspil

Spilhylden er en gruppe af brætspilsentusiaster der hver anden uge mødes på det lokale kultursted, Nordkraft, og spiller sammen. Omkring 200 deltager hver gang.

Det bliver sjovt. Jeg glæder mig. Og jeg forventer det giver alle en mulighed for at få lov til at opleve den hygge det er at spille brætspil med venner, familie, eller bare en gruppe af tilfældige sjove mennesker man lige har mødt.

For Aalborg Bibliotekerne er det hvad vi vil bruge Nordic Game Day den 19 November til. Spille med hinanden, med nye mennesker og hygge omkring dem som kommer indenfor i varmen med en kop kaffe og spiller et spil eller to.

Af: Kristian Jessen, Aalborg Bibliotekerne

This entry was posted in Denmark, Inspiration and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.