Nordic Game Day på Dokk1 (DK relevant)

Vi har været med siden 2009, hvor Siri Tidemann-Andersen fra Bergen bibliotek forsigtigt stak de første følere ud til en nordisk version af spildagen efter amerikansk forbillede og dengang, som nu, var der bare noget ovenud rigtigt i tanken om at sætte lidt fokus på spil i biblioteket!

Men det kan være svært at sætte fokus på et område der er så stort ,at det i dag gennemsyrer vores kultur og nærmest er noget alle er en del af!  Nogle selvfølgelig i større grad end andre, men lur mig om vi ikke alle har prøvet at spille et eller andet, det være sig brætspil, kortspil, computerspil eller noget helt fjerde og kan relatere til det at spille.

Hvor starter man så?

kollage

Der er et hav af muligheder. Man kunne starte med nogle af de mange gode dokumentarfilm der er lavet om spilkulturen i de sidste par år, eller måske trække på den aktuelle popularitet som E-sporten nyder, og lave turneringer eller oplæg fra nogle af de gode danske spillere der findes!

Måske kunne man invitere nogle af de gode Youtubere der beskæftiger sig med spil ind på biblioteket, og give dem mulighed for at møde deres fans og dele nogle af deres gode erfaringer med spilformidling.

Coding Pirates har netop modtaget 3.9 millioner Kroner af Tuborg Fonden til at udbygge deres fantastiske arbejde med at lære børn om IT og kodning på en kreativ og legende måde, de skal da med på spildagen, og vise hvordan man koder sit eget spil! Alternativt er der mulighed for at bruge nogle af de mange forløb der er lavet i forbindelse med det internationale Hour of code, til selv at sætte en hurtig aktivitet i gang (kræver kun et par computere og lidt hurtig søgning på nettet)

En hurtig og let måde at koble makerculturen med spil? Køb et par Makeymakey og inviter til workshop, hvor man selv skal lave sine controllere til nogle spil, her er alt muligt lige fra taster af frugt til en rigtig minecraft hakke til når man skal spille minecraft.

Samtidig er dagen også en rigtig god lejlighed til at invitere sine samarbejdspartnere og det lokale spilmiljø ind på biblioteket og synliggøre over for andre i spilmiljøet, at biblioteket er et sted, hvor spil bliver taget alvorligt på den sjove måde.

Her på Dokk1 bruger vi dagen til at gøre lidt ekstra ud af vores spilformidling, og forsøger at have noget både for børnene og for de voksne, både hver for sig og i fællesskab.

Vi har i samarbejde med lokale kræfter stablet et Aarhus Open i ‘Street Fighter 2’ på benene, her vil der blive spillet på arkade og gamle konsoller og forhåbentligt vil det være starten på en ny tradition.

Herudover vil der være mulighed for at opleve Coding Pirates, der kommer og præsenterer nogle af deres spil og laver en åben workshop, hvor man kan blive introduceret til, hvordan man selv kommer i gang med at lave spil. Der vil være mulighed for at prøve Hopspots i løbet af dagen og få pulsen lidt i vejret med deres kombination af fysisk leg og spil på iPad.

GOLD, der er en lokal gruppe af spiludviklere og spilentusiaster, kommer og spiller SMS pong og skaber stemning, og så er der et kreativt værksted der laver små figurer fra spilverdenen og naturligvis er der også mulighed for at spille lidt hyggeskak, bruge nogle af vores brætspil, deltage i den nordiske Slither.io konkurrence eller blot hygge sig på spilgaden.

pong

Rigtig god spildag til jer alle sammen derude!

Af: Steen Nielsen, Dokk1 Aarhus

This entry was posted in Denmark, Inspiration, Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.