På lørdag setter 46 norske bibliotek alt på spill!Dataspill og brettspill har fått faste plasser ved siden av bøker og film på de norske bibliotekhyllene. Dermed er bibliotekene blitt en sentral formidler av spill og spillkultur i Norge, og derfor holdes Nordisk Spilldag nå på lørdag 10. november, hvor 46 bibliotek landet over setter fokus på spill, apps, brettspill og spillkultur.

Nye medier, nye tider, nye målgrupper
I alt deltar 122 nordiske bibliotek på Nordisk Spilldag 2012, som går for tredje år på rad og inkluderer norske bibliotek fra Hammerfest til Kristiansand.

Arrangementene spenner vidt, alt fra foredrag, spillturneringer, brettspill og filmfremvisning.  Voksenavdelingen på hovedbiblioteket i Oslo viser Indie Game: The Movie, Øygarden bibliotek i Rong kjører Skylanders-turnering, Hamar bibliotek har spillkveld på fredag 9. november for barn mellom 10 og 15, Drammensbiblioteket har spillnatt fra kl 19:00 på fredag 9. november til 02:00 den 10. med pizzaservering, forskjellige konkurranser og en mengde forskjellige spill. Samtidig avholdes det nordiske mesterskap i det klassiske arkadespillet «Centipede» med store premier i potten.

«I fjor opplevde de nordiske bibliotekene en mangedobling av besøkstallet under Nordisk Spilldag. Ettersom interaktive medier som spill og brettspill har blitt større og større i bibliotekene over disse årene forventer vi at besøkstallene blir enda høyere i år» sier Thomas Vigild, prosjektleder for Nordisk Spilldag som koordineres av Nordisk Dataspillprogram med støtte fra Nordisk Ministerråd.

«Det mest spennende er at alle de lokale nordiske bibliotekene har hatt frie hender til å planlegge sin spilldag, derfor er tilbudet ekstremt mangfoldig og variert: fra LEGO-brettspill og tøffe rollespill-events til spennende filmfremvisninger og bevegelsesspill» sier han.

Opplysning og underholdning – hånd i hånd
Nordisk Spilldag 2012 skal ikke bare vise hvordan spill har blitt et kulturuttrykk og populært medium på bibliotekene, men også hvordan spill og lek er med på å gjøre de nordiske bibliotekene verdensledende som moderne kulturformidlere – og særlig hvordan spill er med på å forankre bibliotekene i lokalsamfunnet.

«Uansett opphav og plattform, spill knytter bånd mellom bibliotekene og brukerne. Nordisk Spilldag skal sette fokus på dette, og være en tilbakevendende folkelig spillfestival med gratis adgang for alle – uansett kjønn, alder og bibliotekerfaring» sier Thomas Vigild.

I Norge deltar 46 bibliotek på Nordisk Spilldag 2012, full deltagerliste kan sees på https://nordicgameday.wordpress.com/2012/11/02/75-nordic-libraries-ready-for-nordic-game-day-2012/

Mer informasjon
Bak Nordisk Spilldag 2012 står Nordic Game Program under Nordisk Ministerråd, i tett samarbeid med nordiske spilldistributører og spillbibliotekarer. Les mer om dagen, bibliotekenes tilbud og aktiviteter på www.nordicgameday.com

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.